Therapie

Voor wie is deze therapie?

Bij Unmei wordt therapie alleen gegeven aan volwassen (18+). Verder heb je geen zware psychiatrische problemen en ben je in staat je eigen proces te dragen, zoals emoties. Je hoeft geen kennis of bepaalde dingen hebben gedaan om te beginnen met de therapie.

Waarvoor kan ik in therapie gaan?

De meest gebruikelijke thema’s hebben betrekking op relaties of onze eigen dagelijks functioneren. Bijvoorbeeld herhalende ruzie’s die steeds over hetzelfde thema gaan, neerslachtigheid of passiviteit. Terugkomende boosheid, angsten of verdriet, of juist helemaal niet. Gevoelloos zijn waardoor we niet of maar moeilijk kunnen genieten van het leven. Geen verbinding kunnen vinden met onszelf en anderen. Man vrouw thema’s of verslavingen, er zijn vele situaties in ons leven waarvoor therapie kan helpen.

Waarom in therapie gaan, ik kan het zelf ook wel oplossen?

Dat kan, misschien ben jij die geluksvogel en dan is therapie niet voor jou. Maar mijn eigen ervaring is dat de aanwezigheid van een neutraal persoon die onze gedachten en gedrag spiegelen enorm kan helpen en in sommige gevallen zelfs onmisbaar is. Soms blijven we hardnekkig vasthouden aan bepaalde gedachtes of gedrag en zijn we hier totaal niet bewust van. En leveren daarvoor eigelijk kostbare levenstijd in die we ook konden gebruiken voor nieuwe mooie ervaringen.

Lost therapie echt iets op?

Ja, mits je de therapie en jezelf serieus neemt en er echt voor gaat. Open staan voor de ervaringen die je zult ontvangen is onmisbaar. De therapeut is een anker en een gids voor jou die de weg kan wijzen maar je moet zelf in beweging komen. De therapeut kan dit niet voor je doen. Als je bijvoorbeeld dreigt in een machtspel te belanden met de therapeut is dit zonde van de tijd en geld en zal de therapeut de therapie stoppen. Maar als je bereidt bent om jezelf onder ogen te nemen zal de therapeut er alles aan doen om je daar te brengen zodat voor jou heling ontstaat. Deze heling ontstaat vanzelf als een beloning omdat jij de uitdaging aanneemt om je problemen daadwerkelijk aan te pakken.