Van Spilbergenstraat 184-H;1057 RS; Amsterdam
020-8456559
info@unmei.eu

Over Raj

Waarom ben ik therapeut geworden?

Al vanaf een jonge leeftijd had ik moeite op school. Ik vond de vakken niet interessant en ik kon weinig aansluiting vinden met mijn klasgenoten. Ik begon mij steeds meer te isoleren en video games te spelen zodra ik thuis kwam. Ook na de middelbare school zat ik vrijwel de hele dag alleen achter de computer video games te spelen. Het werd van kwaad tot erger. In die tijd probeerde ik verschillende baantjes en volgde studies die ik vrij gauw weer opgaf. Dit was een duistere depressieve periode waarin ik totaal niet wist wat ik wilde. Ik kon niet rechtsaf of linksaf. Niet vooruit of achteruit. Vanwege deze situatie ben ik op jonge leeftijd op zoek gegaan naar therapie. 

De allereerste therapie waar ik mee in aanraking kwam was een persoonlijkheidsontwikkeling training van 5 dagen. Ik was toen nog 18 jaar. Het hielp een periode maar echte grote veranderingen bracht het niet in mijn leven. Het was pas toen ik 23 jaar was dat ik de Aumm opleiding ben gaan doen. Deze opleiding deed ik eigenlijk voor mijzelf. Waar ik achteraf gezien echt naar op zoek was was een plek waar ik mijzelf kon zijn. Een veilige thuisbasis. Ik had nog steeds grote moeite om mijn draai te vinden. Maar stapje voor stapje ging het beter. Ik werd langzaam meer volwassen. Ik ben sindsdien nooit meer gestopt met de zoektocht naar mijzelf. De zoektocht die na velen jaren bewustwording voornamelijk ging over mijn mannelijkheid. 

Deze hele zoektocht en de vele jaren van innerlijk werk waarbij meditatie ook een belangrijke rol heeft gespeeld maakt mij de man die ik vandaag ben. Ik heb mijzelf voor een groot deel weer teruggevonden. Ook ben ik ongeveer 8 jaar geleden Sannyasin geworden wat ‘zoeker naar waarheid’ betekent. Mijn meester en gids is de geliefde Osho. 

Het werk van Osho heeft een diepe betekenis voor mij. De therapie die ik geef zal naast alle opleidingen die ik heb gevolgd veel van Osho’s inzichten bevatten. Hij is een gids die mij nog steeds begeleid in vele levenslessen. Er is op Youtube altijd wel een filmpje te vinden en hij heeft vele boeken geschreven. 

Wanneer je sessies bij mij afneemt zal je te maken hebben met iemand die zelf door het stof is gegaan. Iemand die een flinke geschiedenis heeft gehad en dit tot zijn kracht heeft gemaakt. Iemand die zelf ook vele jaren in therapie is geweest en dit aan jou zal doorgeven. 

Mijn Sannyasin naam is Raj Anand wat Blissfull King betekend. 


Opleidingen

  1. Primal Rebirth Therapie (PRT) opleiding (2001- 2003), Aumm instituut. Opleiders: Omkar Dingjan en Divyam Kranenburg, oprichters van het Aumm instituut.
  2. Co-dependency opleiding (2004 – 2005), Aumm instituut. Deze opleiding geeft de dynamieken bloot in relaties. Opleiders: Vasumati Hancock, Krishnananda & Amana Trobe
  3. Familie Opstellingen opleiding (2007-2008), Aumm instituut. Opleiders: Omkar Dingjan, Divyam Kranenburg en bij Ramateertha Doetsch, oprichter van het Osho UTA instituut in Keulen, Duitsland.
  4. Primal Somatic Traumahealing Therapy opleiding (2013 – 2015), Aumm instituut. Deze opleiding bestaat uit 7 modules die gegeven worden door experts op het gebied van traumatherapie.
  5. Psychosociale en medische basiskennis (2015 – 2016), Con Amore, Amsterdam conform PLATO eisen.
  6. Supervisie ieder jaar bij Ramateertha Doetsch in het UTA Osho instituut, Keulen en het Aumm instituut, Usquert.

Registraties

Ik sta geregistreerd bij de beroepsorganisatie SBLP. Dit geeft de praktijk en therapie een kwaliteitswaarborg. Tevens sta ik geregistreerd bij de koepelorganisatie RBCZ. Dit geeft de therapeut en cliënt heldere rechten en plichten.